Kaj si skupnost misli o ustanovitvi zadruge Na-prostem?

Lep decembrski pozdrav,

sicer ni snega, ampak kljub temu se konec leta neizbežno približuje. In s tem tudi financiranje projekta Na-prostem (hvala MJU :upside_down_face:).

Ker niti pozimi nimamo radi dormance, bomo aktivno delali, da ustanovimo zadrugo Na-prostem, ki bo prevzela štafetno palico projekta. V teh dveh letih smo se veliko naučili in verjamem, da smo pripravljeni za zadrugo.

Preden pa podpišemo ustanovni akt z vsemi zadružnimi pravili, bi se radi še dobili z širšim krogom skupnosti. Zanima nas vaše mnenje o zadrugi, kaj pričakujete od nje, pod kakšnimi pogoji bi se včlanili, lahko kaj ponudite zadrugi, itd.

Zato vas vabim na Kiberpipin dogodek, ki bo v ponedeljek, 8.1.2024 (ja, naslednje leto :nerd_face:), ob 18h v Računalniški muzej. Po kratkem predavanju o 1-bitnem računalniku, se bomo posvetili skupnosti znotraj in zunaj zadruge.

Povezava do dogodka → c| srečanje №11: Kako sem naredil 1-bitni procesor & Vabilo v zadrugo Na-Prostem.si - Mobilizon

Se vidimo!

3 Likes

Podpiramo ustanovitev zadruge, ki bo sistemsko in dolgoročno naslavljala področje FOSS v Sloveniji.

Želimo si tudi, da bi zadruga tesno sodelovala s pobudo Digitalno središče nevladnih organizacij (Poročilo delavnice »Zakaj potrebujemo Digitalno središče NVO in kako bi moralo prispevati k razvoju nevladnega sektorja?« - Mreža nevladnih organizacij za vključujočo informacijsko družbo).

Projekt Na-prostem.si je potrdil velik pomen FOSS za digitalno preobrazbo NVO sektorja in vloga bodoče zadruge pri tem bo ključna.

Se vidimo na dogodku v Računalniškem muzeju.

Lep pozdrav,
Simon

1 Like

Verjetno bi bilo lepo imeti neko dolgoročno obliko tega kar je bil cilj projekta Na Prostem.

Izkušnje sicer pravijo da če ne rabiš neke formalne strukture zato da nekaj deluje, potem je pametno da je ne ustanavljaš. :slight_smile: Razmislite o praktičnih vidikih vsega skupaj preden se gre v kake poteze.

Sodelovali bomo verjetno še naprej v vsakem primeru.

LP,
Jure