Wordpress ustvarjanje nove teme

Zanima me kako se v Wordpress-u naredi svojo temo? Se to lahko naredi preko Wordpress vtičnika, preko kakšne aplikacije ali jo je potrebno sprogramirati in nato uvoziti v wordpress?

Kakršne koli informacije so dobrodošle.

1 Like

Meni znana sta dva načina ustvarjanja teme:

  1. Wordpress theme frameworks - kot so Genesis, THesis in DIvi, ki ti dajo osnove za grajenje lastne WP teme.
  2. Starter themes - znane kot ‘Underscores’ (znane tudi kot _s), ti dajo golo predlogo teme z minimalnim slogom. Prihranijo pa čas pri nastavljanju osnovne strukture.

Potem je seveda možnost, da se tema ustvari od začetka (HTML, CSS, PHP, JS). Pri tem je dobro pogledati tudi dostopne stvari na GitHub, kjer je ogromno code snippet-ov, ki olajšajo generiranje tem.

Če se išče rešitev z manj kodiranja, se lahko uporabljajo page builderji, kot so Elementor, Beaver builder in WPBakery page builder, vendar za njih potrebuješ že aktivno temo (omogočajo ti enostavno ‘sestavljanje’ strani - postavitev elementov in urejanje njihovih slogov).

Če se tema ustvarja od začetka, je potrebno paziti, da je kompatibilna z inštaliranim Wordpress-om.

2 Likes

Če te zanima iz vidika programiranja, se splača namesto svoje teme iz nule narediti razširitev kake druge teme. Wordpress to omogoča na način da imaš v mapi svoje teme samo tisto kar je drugače kot v drugi temi.

To ti omogoča tudi da če izdajo posodobitev za izvorno temo, da se to sestavi z tvojimi spremembami in jih ne povozi.

Glede tega vsega skupaj je uradna Wordpress dokumentacija precej zgledna:

LP,
Jure